sunnuntai 1. marraskuuta 2015

Mateita sateensuojan ja revontulien alla


Mateen pohjaonkikausi alkaa olla kuumimmillaan, tai ehkäpä jo hiipumaan päin. Vaikka mateet mielletään herkästi talvikalastettavaksi lajiksi, kannattaa niitä silti kokeilla myös syksyisestä avovedestä.
Tein hiljattain kolme iltakeikkaa mateen perässä.
Ensimmäinen näistä illoista oli märkä ja myrskyinen ja ylivoimaisesti tapahtumarikkain. Vettä satoi välillä kaatamalla ja tuulisuojasta viritetty sadekatos oli mieluinen paikka, tärppikellot tosin soivat siihen tahtiin, ettei sadesuojassa ehtinyt viettää aikaa kuin hetkittäin.
Kaksi viimeisintä tuli tehtyä olosuhteisiin, jotka olivat mielestäni huonot vähän kaikkeen kalastukseen. Tuuli oli kova, mutta illan pimeinkin hetki  ihan liian kirkas mateelle.
Kaikilla kolmella pistolla tuli silti kalaa. Ensimmäisellä peräti 22 kappaletta, suurimman mateen ollessa 2,52kg painoinen. Eilen narutin kovalla työllä neljä pienehköä kalaa ja tänään enää yhden kilon kalan. Tähtitaivas ei ole parasta mateelle, puhumattakaan revontulista. Madehommat saavat toistaiseksi riittää, mutta eiköhän lajin pariin palata taas kun räntää sataa vaakatasossa.
Loppuun tunnelmakuvia, joissa esiintyvät mm. kolmen reissun suurin ja pienin matikka.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti