maanantai 9. marraskuuta 2015

Ahvenkauden paketointiaAhvenen suhteen avovesikausi 2015 oli ajoittain käsittämätöntä tykitystä. Ahvenkausi alkaa olla nyt jo paketoitu. Touhu jatkuu jäällä, mutta kohdekala vaihtunee puhtaasti haueksi.
Tänä suvena kalalla ei suinkaan käyty "joka päivä", vaan silloin kun ehti ja aikaa ei ollut tänä kesänä käyttää kalastukselle yllin kyllin. Silti jokainen kala oli työläitten ja hyvin valmisteltujen täsmäiskujen tuloksia, eivätkä ne tulleet mitenkään automaatilla. Pikkuhiljaa alkaa hahmottua mihin milloinkin kannattaa mennä ja mitä tehdä kun pääsee perille.
Tarkempia tilastoita en ole jaksanut pitää, mutta suurkala/reissu oli varmaan aika lähellä tällä kaudella, eivätkä kaikki ahvenet tulleet samasta vesistöstä.
Sen verran pidin tilastoa, että avovedestä kilon ylityksiä ahvenessa tuli 28kpl. ja Elinakin nappasi samaan talouteen yhden, sillä kertaa kun lähti mukaan.
Kauden painoiltaan top5 ahvenet venyttivät vaakaa yhteensä 7,3kg lukemiin, keskipainon ollessa hurja 1,46kg!.
Pituuden mukaan Top5 ahveniin mahtui myös eri kaloja, joiden yhteispituus oli 2,387metriä, keskimitan ollessa 47, 74cm.
 Monta kalaa "unohtui" postata tuoreeltaan tänne. Laitetaan tähän vielä parhaita kuvia blogilla aiemmin julkaisemattomista ahvenkaloista.


 1360g 47,5cm kuvattuna huurtuneen kamerakotelon lävitse.

 1380g 46,5cm

 1120g 44cm

 1180g 45cm

 Todella kaunis 1100g ahven. 
Sama upea kala


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti