maanantai 21. huhtikuuta 2014

Hauen virpomista perhovitsoilla


Eilen käynnistyi haukiperhokausi todenteolla, kun suuntasimme Jampan, Villen ja Maken kanssa hauen perässä merelle. Kala puri hetkittäin jopa hullunlailla ja kappaleita saatiin ihan riittävästi joka ukko. Päivän parhaat arviolta viiden ja kuuden kilon kalat poimi Jamppa. Kesken kiivainta syöntiä yksi koukutuksesta kimpaantunut asiakas heilautti veistäkin terävempää hammaskalustoa liian läheltä peukaloani. Ilman tikkejä kuitenkin selvittiin, tai ainakaan niitä ei käyty hakemassa.Ville ikuisti kutosen hauen väsyttelystä yhden hienoimpia tilannekuvia haukivesillä ikinä!


 Jamppa esittelee päivän komeinta kalaa.


 Thumps up, kala syö! Paikataan myöhemmin...2 kommenttia:

  1. Hienoa settiä ja kiitokset blogista! Tätä on mukava lueskella. Epäsäännöllisen säännöllisesti olen tätä seuraillut ja innostunut itsekin etsimään perämeren haukia hieman täältä pohjoisempaa. Pienempiä on tällekkin keväälle löytynyt, mutta kunnon haukipaikka odottaa vielä...

    VastaaPoista
  2. Kiitos asiallisesta palautteesta! Näissä haukihommissa, kuten muussakin kalastuksessa etsivä helposti löytää! Ei kannata jumittua yhteen kohtuulliseen paikkaan, kun nurkan takana saattaa olla puolet parempi. Eikä yhden tai vielä kahdenkaan huonon reissun perusteella kannata tehdä liikaa johtopäätöksiä uudesta paikasta.

    VastaaPoista