keskiviikko 9. huhtikuuta 2014

Avoveteen vai jäälle?Kuluva kevät kuten myös sydäntalvi ovat olleet monessakin suhteessa omituisia. Huhtikuun alkupuolisko on ainakin vielä tarjonnut mahdollisuuden kalastaa joko järven jäällä, tai jäistä vapaissa merenlahdissa. Pienen piston perusteella sulanveden kylmänkankea merihauki alkaa pikkuhiljaa aktivoitumaan. Maatuuli ja meriveden alhaisuus, ovat tilapäisesti stopannut haukien rantautumisen kutulahtien liepeille suurempina joukkoina. Sen sijaan muuttolintuja sula vesi houkuttaa leiriytymään runsain määrin.
Tiedustelureissuille sopi vallan hyvin virvelivarustus, jolla voi heittää ihan normaaleja haukiperhoja erittäin hitaasti uppoavan bombettekohon ja 1,5m pitkän tapsin avulla. Kokoonpano minun virityksessä oli seuraava: Ensimmäisenä liukuva bombettekoho- jatkoputki n.6cm (ehkäisee sotkuja)- kaksi kumikuulaa iskunvaimentimina- leikari- 1-1,5m fluoroperuke-puruperuke ja perho.
Vapa on tässä hommassa hyvä olla päälle kolmimetrinen pitkän tapsin vuoksi. Kyseinen tekniikka vaikuttaa pelottavankin tehokkaalta isomman alueen haravointiin. Tuntuma on kuitenkin selvästi huonompi kuin perhovavalla, eikä tämä mielestäni ole yhtä hauska tapa kalastaa kuin perhovavalla, silti suosittelen kokeilemaan kaikille virvelimiehille vaihtoehtona perus heittoperhoille.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti