sunnuntai 18. syyskuuta 2016

Isompi hauki!


Edellisen kalakeikan 9,27kg hauki antoi hyvää odotusarvoa viime reissulle, joka lipsahti aamuisen session sijaan päiväreissuksi, olemattomien yöunien vuoksi. Vaikka oma olotila oli koko kesän jatkuneen sairastelun ja parin tunnin aamupäiväunien jälkeen vähemmän kehuttava, oli keli silti mitä parhain. Olematon tuulenvire, täysin pilvetön taivas, täydenkuun aika ja korkeapaine.
Tapahtumia oli hyvin "koko ajan." Heti pian vapautettavana kävi ylähuulesta päätellen iskukoukusta selvinnyt hoikka ja isopäinen ehkä vitosen hauki. Pian tämän jälkeen vapa jumppasi siihen malliin, että kyseessä olisi iso ahven. Kilo ei tällä kertaa ylittynyt, mutta 940g komea syysahven tuntui tässä vaiheessa jo reissun pelastajalta.
Kahden aikoihin päivällä kauimmainen kohoista sukelsi ja heti vastarista alkoi sellainen ralli, jota ei ihan heti unohda. Siimaa juoksi kelalta vieläkin kauemmas veneestä, mitä lähtötilanne oli. Hölläsin jarrua antaen kalan mennä menojaan ja kelasin kaksi muuta vapaa nopeasti sisään, nostin moottorin ylös ja otin luotaimen anturin pois vedestä. Puola pyöri koko ajan.
kala tuli pitkällä vavalla houkutellen lähemmäs venettä. Pään ravistukset tuntuivat todella irtonaisilta, joka on yleensä ison kalan merkki. Lähellä venettä kala meni edelleen pohjia pitkin. Pitkällä mutta "aistikkaalla" vavalla oli hyvä ohjailla kalaa, tai oikeammin pysytellä perässä. Torpedo kiersi useamman kerran ilkeästi veneen alta vaihtaen puolta. Viimein kala kävi näkösyvyydellä. Hirveän paksu tukkimainen hauki! Ehdin ajatella, "Jos tämä karkaa, myyn nämä vehkeet. Se on varma." Niin kauan olen juuri tälläistä kalaa täältä jahdannut.
Kala ei lopulta karannut vaan ui jättihaaviin, jonka otin kerrankin kaukaa viisaana tälle reissulle mukaan. Kun nostin kalan matolle huomasin heti, että kylki oli vielä selvästi leveämpi kuin edellisreissun isomuksella. Erittäin paksuniskainen hauki kellotti haavin paino vähennettynä vaakaan lukemat 10,90kg, joka oli mulle toiseksi suurin kala ikinä ja vesistökohtainen ennätys. Pituutta hauen järkäleellä oli 110cm.
Avovesikaudelle lähdettäessä minulla oli kaksi puolivakavaa tavoitetta. Saada uusi ennätysahven ja yli kymppihauki. Nyt  molemmat ovat plakkarissa ja vielä kauttakin jäljellä!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti