torstai 15. syyskuuta 2016

Iso hauki!Veden lämmöt ovat painuneet jo alle neljäntoista asteen ja se tietää sitä, että suuremmatkin hauet alkavat pikkuhiljaa tankata kohden tulevaan talvea. Lihavimmillaan hauki on syksyllä juuri jäiden tulon aikaan. Tiistaina aamusella pääsin vääntämään heti vastarista laajapotkuiselta tuntunutta virkkua suurhaukea vastaan.
Kala tuli yllättävän pian pintaan ja jäi hetkeksi jopa haavimishollille. Haavin tarjoamisesta vielä tässä vaiheessa kaveri ei kuitenkaan innostunut, vaan teki valtaisan spurtin pinnasta kohti syvyyksiä, heittäen litran vettä päin mun näköä.
Yhdellä pienellä 6# täkykoukulla ison hauen väsyttäminen on haasteellista. Painetta pitää antaa, että kala väsyy suht nopeasti, toisaalta pitää varoa oikaisemasta hentoa koukkua. Pitkä ja taipuisa vapa ehkäisee tehokkaasti koukun oikeamista. Tässä tapauksessa kaikki päättyi lopulta hyvin ja vapautusmatolla pyörähti 9,27kg 110cm jämäkän mallinen hauki, jolla oli vielä varaa turvota pari kiloa ennen jäiden tuloa. Pieni koukku oli siististi kiinni yhdestä haarastaan suun sisäpuolella, josta se oli nätti nipsaista pihdeillä irti. Möykäri lähti vapautuksessa heti isolla vaihteella ilman elvytyksiä takaisin särkijahtiin lihomaan kympin kalaksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti