sunnuntai 14. kesäkuuta 2015

Neljänsuora!


Tälle aamulle luvattiin viime aikoihin nähden harvinaisen tyyntä keliä ja sellainen aamunpuolesta myös tuli. Pitkän aikaa jatkuneet tuulet ja sateet näyttävät silti pitävän pintansa tästä eteenpäinkin. Ajatus oli käyttää sään puolesta seesteinen hetki hyväksi ja kello herätti vesille jo 04:40.
Peilityvenessä kelissä seitsemän aikoihin vapautusmatolla pötkötti ensimmäinen päälle kiloinen ahven! Jos taannoinen hattutemppu tuntui epätodelliselta kalailotukselta, niin tämän aamun tykitys ylitti kaikki odotukset! Ennen yhtätoista vapautin jo neljännen toista kiloisen ahvenen ja ämpärin pohjalla pötkötteli satsi sopivaa filekalaa, täydellinen ahvenreissu!
Ylhäällä käyneet kalat kellottivat vaakaan lukemat 1050, 1110, 1070 ja 1180g. Selvästi suurin 46,3cm kala oli harmittavasti  laihduttanut rantakuntoon näin kesän kynnyksellä.
Uudet 12' 1,5lb testikäyrän barbel-vavat pääsivät nyt kunnon tulikokeeseen toimien juuri kuten pitikin. Näillä sai kivasti sivulevitystä ja enemmän sporttia ahventen kanssa.

1 kommentti:

  1. Mihkäs noin komeet körmyniskat oikeen purivat? Itellä on edelleen sen ensimmäisen kilosen metsästys vauhdissa :)

    VastaaPoista