maanantai 29. kesäkuuta 2015

Järeää kesäahventa!Lämpimästä kesästä ei ole edelleenkään tietoa ja veden lämmötkin tippuivat juhannukselta kolme astetta, eilen kaiku näytti viittätoista astetta. Liekkö johtunut viilenneestä vedestä, vaiko uudesta kalastusalueesta kun viikonloppuna isoa ahventa kuului jälleen.
Tänään kaksi parasta olivat pykälää edellisiä suurempia. Ensimmäistä suurkalaa sai jo väsytellä tarkasti. Tämän kokoluokan kesäahventa ei noilla specialist- vavoilla nostettukkaan suoraan pintaan. Mahtavan taipuisa pitkä vapa piti kalan kuitenkin hyvin kiinni ja pääsin kaivamaan jättihaavin perukoilta kauden pisimmän ja painavimmankin ahvenen.
Ahven oli tarkalleen 472mm pitkä ja painoi nyt jo ilman mätilasteja komeat 1340g!
Tunnin päästä pitelin jo toista kalaa, joka tuntui heti varmalta ja isolta ahvenelta. Uumoilin jo piteleväni ennätyskalaa, sen verran kovasti tämä kala halusi rymytä pitkin pohjaa. Hetken päästä punnituspussissa köllötteli lähes ensimmäisen kopio, tasan 47cm ja painoa 1290g!
Lauantainakin kilo meni rikki harmaassa, mutta tuulettomassa kelissä 1070g 44,6cm kalalla. Harmittavasti ahmatti ehti niellä koukun ja kala oli pakko poistaa vesistön muonavahvuudesta. Onneksi näitä sattuu harvoin yli kiloisten ahventen kanssa. Itseasiassa nyt oli ensimmäinen kerta, kun toista kiloinen ei ollut vapautettavassa kunnossa.


 1340g 47,2cm

 Takaisin kasvamaan lisää!


 1290g 47cm

Kohta vesi lentää...

Lauantainen 1070gEi kommentteja:

Lähetä kommentti