sunnuntai 14. syyskuuta 2014

Askelmerkit kohdillaan!Joskus harvoin kalavesillä tuntuu onnistuvan kaikki. Eilen kävi näin kun lähdimme Jampen kanssa hauen pyyntiin. Hauet tosin jäivät tällä kertaa ahvenia pienemmiksi, mutta se ei haitannut pätkääkään. Ahventykityksen avasi Jamppe 950g 43cm nätillä borrella. Heti pian oli minun vuoro väsytellä uusi pituusennätys veneeseen, mitat 47cm 1170g.
Hyvä reissu jo tässä vaiheessa, mutta silti vasta alkusoittoa... Seuraavaksi oli Jampen vuoro uittaa 46,5cm 1190g raitapaita haaviin. Kalan jälkeen ajettiin hetkeksi rantaan eväsbreikille.

Toinen erä alkoi jälleen pituusenkalla minulle. Väsytyksen alussa kilokalalta tuntunut fisu ei noussutkaan helpolla pintaan. Haavitessa jo näimme että kala oli tällä kertaa vielä pykälää edellisiä suurempi! Nyt minun uusi pituusenkka ahvenelle kirjataan 48,5cm!. Puntari näytti 1390g, vaikka raameja kalalla olisi ollut helposti enkkapainoonkin. Hurja suurahvenputki jatkui minun reilulla 800g kalalla, tuskin koskaan kasisatanen on näyttänyt yhtä pieneltä kuin eilen. Viimeinenkään kala ei ollut kukkoahven, vaan Jamppekin veti vielä toisen pituusenkkansa samalla reissulla jälleen 47cm 1150g hoikalla körmyllä. Olihan reissu!


 Reissun suurin

Matolla mitattavana.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti