lauantai 10. elokuuta 2013

Kyyhkyaloitus


Eipä ollut montaa tuntia unta alla meillä kellään, kun vääntäydyttiin AP:n ja Usvan kanssa passin suojaan vaanimaan puluja. Aamulento oli ensimmäisessä passissa luvattoman heikkoa ja alas tuli ainoastaan yksi lintu. Tyhjästä oli vaikeaa nyhjästä. Kymmenen aikoihin aamulla vaihdoimme passipaikkaa ja tällä paikalla viihdyttiinkin iltaan asti.
Lintuja lensi tasaisen harvakseltaan ja aina jokunen tuli kunttaan työllistäen sopivasti Usvaa. Koira on hienosti oivaltanut passipyynnin perimmäisen olemuksen, eikä silläkään näytä käyvän passissa aika ollenkaan pitkäksi, vaan se seuraa herkeämättä taivasta ja on selvästi harmissaan jos ukot pummaa. Monesti Usva oli se joka huomasi linnut ja eleillään näytti meille, että nyt hereillä!

Kanahaukka ajoi illalla viereisistä kuusikoista kymmeniä kyyhkyjä taivaalle, eivätkä ne enää uskaltaneet laskeutua ampumaetäisyydelle, vaan lensivät korkealla ja olivat syystäkin varovaisia. Haukka kävi istahtamassa passin kelossa hetken aikaa, mutten ehtinyt kaivaa kameraa esille. Komea  lintu, jolle kyyhkynpyynti on paljon tärkeämpää kuin meille, joille se on vain harrastus.
Päivä oli pitkä ja loppuhuipennuksena hyvin tien reunaan ajettu auto päättikin liukkaalla heinällä valua ojan suuntaan, sen sijaan että olisi noussut tielle. Liian pitkä päivä silläkin? Onneksi saatiin pikaisesti vetoapua ja ehdittiin vielä Siwaan hakemaan ansaittu saunakalja.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti