lauantai 18. toukokuuta 2013

Helpompi päivä haukivesilläTänään olin jo aamupäivällä "hyvissä ajoin" pelipaikoilla. Olosuhteet vaikutti hyvältä, isot lintutokat kielivät pikkukalojen parvista. Hauen kutu on jo ohi ja tankkaus alkanut. Puitteet paremmalle haukisaalille oli olemassa. Ensimmäiset kalat olivat heti 4,2 & 4,4kg. Onnistuin myös tiputtamaan isomman möykärin kahdesti ja päätin että kolmannella tulee sen luokan vastaisku, että tartutus on varma. Kolmas kerta ison, oletettavasti saman kalan kanssa tulikin aika pian. Raivokas tärppi ja yhtä raivokas vastaisku... RÄKS! ja switch-vapa paksuimmasta sektiosta poikki ja kolossi irti!
Seuraava siirto oli hakea autolta Big Daddy kehiin ja heti ensimmäisellä heitolla välinehuollon jälkeen iski perhoon tasan 5kg mamma. Eikä aikaakaan kun perhoa vietiin taas junamaisesti ja ehdin olla jo aika varma väsytteleväni perhoenkkaa. Kala olikin hyvän kokoinen, muttei sitä luokkaa kuin oletin. Perho oli suupielessä ihan takaosassa kiinni ja 6,2kg kala junnasi kovasti senkin takia.
Jossain kohtaa Makekin tuli hyvän mainospuheen vuoksi kaveriksi viskomaan ja paransi pian omaa perhohaukienkkaa neljään ja puoleen kiloon. Itsekkin onnistuin vielä saamaan peräkkäisillä heitoilla 5,3 ja 4,9kg hauet. Olihan tilanteita tänään!5,3Kalojen raamit alkaa olla taas kohdallaan!
 
Päivän paras

Make ja hauki


3 kommenttia:

 1. Hienoa katseltavaa, on teillä paikat! Keskikoko aika kivaa luokkaa, kyllä tollasta veturia väsyttelee mielellään kerta toisensa jälkeen :) Näyttäis vieläkin olevan potkua kaloissa kivasti, vaikka vedet onkin lämmenneet jo aika lailla. Eilen viis pienempää ja yks 5kg hauki veneeseen ja kyllä riittä vitosen kalalla voimaa. Hienojen tällien takiahan sitä kalastaa haukea vaikka kuinka kuumassa :)) Ja voi terve noita teidän ahvenpaikkoja, kyllä noita kelepaa ;)

  VastaaPoista
 2. Kiitos asiallisesta kommentista!

  Meillä päin löytyy todella hyviä perhomestoja ja mukavan kokoista haukea parhaimmillaan tosi hyvin perholla tavoitettavissa ihan kahlaamalla. Minun mielestä mukavinta hauen kalastusta tuo kahlaaminen. Ps. lue tuleva ppk 4/13.
  Kympit ovat merellä meidän korkeudella harvinaisia ja potentiaalisimmat paikat löytyy järviltä ja joilta, mutta ovat hankalasti perholla kalastettavissa. Meidän haukitasoa voit seurata tuosta mun pyörittämästä kaveriporukan epävirallisesta kisasta:
  http://jupacko.blogspot.fi/p/haukikisan-seuranta-2013.html

  VastaaPoista
 3. Jos oikein käsitin sait itse heti eka syksynä hauen perhostelussa ihan mahtavan kalan. Meillä tuollaisella pääsis lehteen ja etusivulle!

  VastaaPoista