lauantai 12. joulukuuta 2015

Kerta vielä!


Pitkin viikkoa seurasin aktiivisesti sääennustetta, joka näytti siltä että lauantaina saattaisi vielä päästä veneellä vesille. Se olisi nyt siinä ja tässä. Arvio viimeisestä avovesipäivästä meni lähes nappiin. Paikat olivat pääosin auki, mutta suojaisammat perushaukipaikat olivat jo ohuen jääkannen alla.
Niinpä piti ajella väljemmille vesille ja etsiä uutta ja avointa haukivettä. Hyvän näköinen haukispotti löytyikin, mutta ongelmaksi muodostuivat syötit. Särkionkipaikatkin olivat nyt suuriltaosin riitteen alla. Käytössä oli yksi iso kuollut särki ja valmiiksi viritettyjä hätävara lanhakebabrigejä, joten kalastamaankin päästiin kaikesta huolimatta. Puoliyhdentoista aikaan isoa särkeä lähdettiin kuljettamaan erittäin rauhallisesti. Arvasin heti, ettei kala ole ihan puikkarikokoa.
Lyhyehkön rajun väännön jälkeen matolla pötkötti tosi tuhti 7,6kg vajaa metrinen hauki! Hieno onnistuminen hankalissa olosuhteissa. Päivä on nyt pimeimmillään ja etelätuulikin jäätävän kylmä. Huonon syöttitilanteen vuoksi luovutin jo ennen iltahämärää. Keikan saldo oli kolme haukea, joista kaksi viimeistä olivat lähempänä mallia iso avomaankurkku. Juuri nyt pitkäennuste näyttää siltä, että seuraavan kerran haukihommiin kuskataan kamat ahkiolla. Tähän oli hyvä päättää mahtava avovesikausi 2015!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti