keskiviikko 3. joulukuuta 2014

Kaukana aurinkorannoilta


Vähän hätäilin kesäkalastuskaluston huollon ja talvisäilöön laittamisen kanssa, sillä kantavia jäitä ei ole vielä edes näköpiirissä. Kalastuspolte kävi eilen illalla liian kovaksi ja niinpä viritin varavapojen varavavoista pohjaonget. Mateenpyytäjän täydellinen rantakeli on hieman erilainen kuin auringonpalvojan. Eilinen paineen muutos korkeapaineesta matalapaineeseen, märkä lumituisku ja lounastuulien nostattama merivesi antoi positiivista odotusarvoa mateen näykille.
Sateen- ja tuulensuojaksi viritetty pressu nosti oleskelumukavuutta ja kalatilanteet osaltaan pitivät lämpimänä suhteellisen nöyrässä kelissä. Lukuisista varovaisista näykkijöistä ylös nousi lopulta kolme kalaa, joista suurin oli silmäpuntarilla jonkin matkaa päälle puolitoista kiloa, mutta alle kaksi.

1 kommentti:

  1. Millainen paikka on mistä pohjaongella ongit? Mateen kutupaikkoja on kyllä tiedossa, mutta sinne ei pääse kuin jäitä pitkin tai veneellä ja tuskin niitä siellä edes vielä pyörii. Olisi hauska tuotakin lajia päästä kokeilemaan. Ankeriaan onginnan yhteydessä mateita on tullut sivutuotteena.

    T:Mikko

    VastaaPoista