sunnuntai 2. marraskuuta 2014

Otolliset olosuhteet mateenpyyntiin


Päivällä säätietoja tutkaillessa juolahti mieleen, että kaikki osa-alueet pitäisi olla nyt juuri kohdillaan mateen pohjaongintaan. Merivesi oli noussut parahiksi +50 senttiin ja ilmanpaine laski tänään todella jyrkästi matalapaineen puolelle. Päätin fiksata täkyvavat mademoodiin ja lähdin ennen hämärää onkimaan syöttejä. Syötit olivat mäskäämisestä huolimatta tosi lujassa ja sain lopulta 11 kpl sopivan kokoisia tuoreita täkyjä, jotka pystyi vielä puolittamaan.
Madepaikalla huomasin unohtaneeni kiireessä pakin kotiin, missä olisi ollut pihdit, vaaka, valotikut ja kaikki muukin hyvin oleellinen. Unohdin lisäksi myös haavin. Otsalamppukin oli mennyt syöttien onginnassa taskussa päälle ja kaikki valo olikin koko illan ajan kortilla.
Vapojen kärkiä oli hankala seurata ilman valotikkuja ja valoa. Kaikista vastoinkäymisistä huolimatta illlasta tuli hyvinkin onnistunut. Hämärän hetki antoi heti pari pikkumadetta, jotka söivät niin syvään koukun, että ruokakalat alkoi olla heti kasassa. Kun sumuinen ilta pimeni kunnolla oli tunnin ajan hyvin tilanteita. Väsyttelin kolme arviolta vähintään kahden kilon kalaa penkalle. Kaikki suurimmat olivat nätisti huulesta kiinni ja vapautin ne, koska keittovärkit tuli miltei heti. Neljänneksi suurimman jouduin papittamaan, kotona vaaka kertoi sen kalan painoksi 1,75kg.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti