maanantai 9. syyskuuta 2013

Rokuan maisemia ym.


Lauantaina kävin pitkästä aikaa uistelukisoissa, kun mökkijärvellä järjestettiin kolmen tunnin intensiivinen ja vähemmän vakavamielinen, lähinnä mökkiläisten välinen vetouistelukisa. Seitsämäntoista venekuntaa lähti muutamaksi tunniksi kyntämään Otermajärveä. Elinan kanssa sijoituttiin kisassa kuudenneksi tuloksella 3,2kg. Ainakin meidän venekunnan saalis meni kokonaisuudessaan ruokakaloiksi. Suurin kala koko kisassa oli 1,8kg.
Olisiko isompienkin haukikisojen kestoaikaa syytä lyhentää vaikkapa puoleen? Miksi ihmeessä pitää soutaa henkihieverissä puolivuorokautta, kun tulokset saadaan hyvin kolmessakin tunnissakin selville ja kaloja säästyy? Kuulin tässä taannoin huhua, että eräässä isossa haukikisassa olisi tänä vuonna jätetty kisasaalis haisemaan moneksi päiväksi kalasataman roskalaatikoihin. Isoja vesistölle tärkeitä haukia poistetaan pitkä päivä ja jätetään roskiksiin mätänemään, ei kai sentään? Toivottavasti nämä olivat vain pelkkiä huhupuheita.
Eilen käytiin tutustumassa Rokuaan ensimmäistä kertaa myös auton lukituksen kaukosäätimen kantomatkan ulkopuolelta. Päätimme poiketa kansallispuiston korkeimmassa ja syvimmässä kohdassa, eli Pookivaarassa ja Syvyydenkaivossa.

Syvyydenkaivo on Suomen syvin suppa(50m)


Maisemaa Pookivaaran palovartijan tornista Pelson suuntaan.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti