keskiviikko 12. syyskuuta 2012

Hossa 6-9.9.2012


Perinteinen Hossan kalareissu on tätä kirjoittaessa  jo kuudetta kertaa onnistuneesti ohi.
Reissuun startattiin torstai-iltana Kaakkurin Citymarketin keikan kautta ja heti kävi selväksi että nälkään tai janoon ei tulla kuolemaan tällä reissulla. Hossaan päästiin perille joskus kymmenen jälestä illalla ja loppuillan teema olikin lähinnä sitoa uudet perukkeet, saunoa, kuunnella ja  laulaa Topia hillitysti.

Ryhmärämä

Perjantaina päästii joelle suhteellisen hyvissä ajoin ja heti saatettiin havaita ettei parkkissella ollut yhtään autoa ja Pekka Poudan lupailemista rankkasateista ei ollut tietoakaan, itseasiassa aurinko paistaa helotti koko viikonlopun ajan Hossassa. Taas ensiaskeleilla koskeen tuli muistutus Hossanjoen pirullisen liukkaista leväisistä kivistä ja Jampan ja Villen nastapohjalliseti kengat oli kovaa valuuttaa. Vesitilanne joella oli sopivan alhainen ja koski oli tarkasti kalastettavissa kauttaaltaan.
 Tilanteita tammakoiden suhteen mahtui perjantaillekkin useita. Pelin avasi Antti 43cm toistakiloisella pullukalla ja melkein heti perään Jamppa nosti  47cm 1,29kg komean pilkkukyljen. Villen kanssa onnistuttiin molemmat karkuuttamaan mittataimenet ja minun streameriä puri illan hämärässä vielä vajaa nelikymppinen graaviharri. Hetki ennen säkkipimeää Antilla paukahti alempana koskella iso taimen kiinni, joka kahdella loikalla ravisti leukaperänsä irti perhosta. Pojat arvioi kalan painon olleen lähempänä kolmea kiloa.
Perjantaina innostuttiin kalaruoista, mutta samalla päätettiin laskea kaikki kalat takaisin toisena kalastuspäivänä.


 
Antti ja ensimmäinen.

Jampan 47cm

Minun streameriharri
Lauantainakin joella näkyi enemmän kaloja kuin kalastajia. Päivän ensimmäisistä tapahtumista vastasi Ville, joka koukutti peräkkäin 40 ja 41cm taimenet. Minä päätin vaihtaa streameritaktiikan larvastukseen ja heti kohta vihreäselkäistä larvaa puisteli 42cm taimen, joka kävi haavissa saakka. Illalla Jamppa taisi saada parikin mittakalaa ja karkuttaa yhden ison. Antillakin kunnostautui myös kahdella mittakalalla. Parhaimman syönnin aikaan meikäläinen huilaili laavulla ja päätin jopa seuraavana siirtona vaihtaa yksin koskea, mikä oli huono ratkaisu. Hämäränkähmässä palasin vielä poikien luo ja otettiin yksi vajaa lasku koskea, joka ei tuottanut enää kuin varovaisia tärppejä.
Yhteenvetona kalastuksen osalta voi todeta että tällä kertaa tapahtumia oli kahdelle kalastuspäivälle enemmän kuin monena vuonna yhteensä. Hyvänkokoisia harreja ja hieman alamittaisiakin taimenia saatiin useita.

Ruska alkaa Hossassa olemaan parhaimmillaan.


Loppuun asti kalastettiin molempina päivinä.


Jokea iltayöstä

Lauantaina taivas oli selkeä ja yöksi lämmöt laski pakkasen puolelle. Taas kerran oli hienoa paistaa järven rannassa läskiä tähtitaivaan alla hyvällä porukalla!
3 kommenttia:

  1. Kiitosta vaan porukalle mukavasta reissusta! Uutta odotellessa...

    VastaaPoista
  2. Kiitosta täältäkin ja nyt on pakko todeta että Jari on ylittänyt taas itsensä kuvien laadun suhteen.

    VastaaPoista
  3. Tuo ryhmäkuva on ja minun tammakkakuva o Jampan käsialaa.

    VastaaPoista