torstai 15. lokakuuta 2015

Huikeita onnistumisia!Kaksi kuluvan syksyn päivää tarjoilivat parempaa kalastusta kuin ikinä uskalsi  toivoakkaan! Ensimmäinen näistä päivistä oli kuukausi sitten, kun tavoitin kaksi jättiahventa lähes peräjälkeen. Välissä tuli yksi noin ysisatanen borre ja muitakin kivoja kaloja osui tuohon aamuun.
Ensimmäinen todellisista isomuksista oli 47,8cm 1480g möykäri. Olin jo enemmän kuin tyytyväinen tuohon kalaan, mutta eri sektorista noussut 1,50kg 48cm vielä piirun verran suurempi tarjosi melkoisen onnistumisen tunteen! Vapautin kalan nopeasti, sillä tuolloin tuntui siltä, että olisi tuhannen taalan paikka kuokkia selkeä enkka-ahvenkin. Tuon suurempia ei kuitenkaan kuulunut, mutta oliko niin väliksikään?


1,48kg 1,50kgEhkäpä kaikkein paras kalareissu ikinä sattui eiliselle. Tyyni ja aurinkoinen keli oli suotuisa hauen täkyilyyn. Aamun toinen hauki osui isoille ahvenille kustomoimaani barbelvapaan. Kala tuntui heti vastarista lähtien suurelta. Koko väsytyksen ajan pelkäsin, että yhden kutosen kolmihaaran koukutus ja ahvenlukko eivät välttämättä kestä näin suurta ja vahvaa kalaa.
Oli annettava kalalle siinämäärin painetta, että se väsyisi joskus, mutta pidettävä jarru suhteellisen löysällä. Hyvä kikka on säätää tälläisessä tilanteessa jarru niin, että puola pyörii helposti, kun kala lähtee (tässä tapauksessa pitkiin) syöksyihin. Kelaavalla kädellä voi sitten tarpeen mukaan säätää puolan reunasta kulloiseenkin hetkeen sopiva jarrupaine.
Lopulta kala tuli ensimmäistä kertaa pintaan Minn Kotan vierestä, josta sain sen heti haavittua. Pikkukoukusta oli enää kaksi haaraa tähteellä. Havaksessa pötkötti mahtavan paksu otus. Haavissa punnitus antoi jonkin matkaa päälle kympin lukemia, mutta punnitusvälineen paino vähennettynä kalan painoksi määräytyi 9,7kg. Pituutta ratapölkyllä oli 107cm.
Seuraava paikka antoi vielä 5,1kg hauen, jonka jälkeen seuraavat tunnit olivat todella heikkoa syöntiä, kun tuulikin nousi jo haitalle asti.
5,1

Meinasin jo ajella suoraan autolle ja läht kotiin, kun matkalla päätin kokeilla kalastaa vielä kaiun kertoman mukaan potentiaalista mestaa isosta vedestä. Syönti oli tässäkin kohteessa heikkoa ja ahven selvästi passivoitunut veden jäähdyttyä. Lopulta onnistuin kuin onnistuinkin koukuttamaan selkeästi ison ahvenen tuntuisen kalan. Hyvin varovaisesti koukutettu kala pysyi onneksi haaviin saakka kiinni.
Kalan koon hahmotuttua, taisin hitusen tuulettaakkin, mikä päivä!! Ahvenkin oli 1440g ja 48cm jättiläinen.
Nopeat kuvat ja kala takaisin särkiparveen riehumaan. Minä kiitin kalajumalia, pakkasin vavat ja ajelin harvinaisen tyytyväisenä miehenä autolle ja kotiin.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti